O nama

Jelena Čevra, direktorica u Pyaar, agenciji za odnose s javnostima

Jelena Čevra magistrirala je politologiju, smjer Međunarodna politika i diplomacija, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Tijekom studija posebnu pažnju posvetila je proučavanju političke teorije i političke filozofije.

Diplomirala na temi “Odnos komunitarističke i liberalističke političke misli”, a Hannu Arendt smatra svojom najvažnijom učiteljicom.

Iskustvo

U srednjoj školi uređivala je list Novi Marul, glasilo Gimnazije Marka Marulića u Tomislavgradu.
Na Filozofskom fakultetu uređivala je glasilo fakulteta Fenix.
Od prve godine studija dio je tima za odnose s javnošću Hrvatskog studentskog politološkog foruma. Na trećoj godini studija postaje voditeljica istog ureda, a potom i potpredsjednica Udruge. Kroz tu udrugu sudjelovala je u organiziranju predizbornih i drugih istraživanja, u organiziranju brojnih javnih tribina, okruglih stolova te konferencija o važnim političkim, politološkim i društvenim temama.

Kroz djelovanje u Udruzi i rad u odnosima s javnošću političkih stranaka sudjelovala je u osmišljavanju i realizaciji brojnih kreativnih kampanja, radila na nekoliko predizbornih kampanja. Surađivala s Vijećem Europe (Predstavništvo u BiH), Atlanskom inicijativom, Konrad Adenauer Institutom, Friedrich Ebert Stiftung, s brojim veleposlanstvima i državnim institucijama. Vodila je i Tim za odnose s javnošću Europskog parlamenta mladih.

Bila je i urednica radijske emisije Res Publica, koja je promovirala politološku znanost i struku. Osim političkih odnosa s javnošću kratko je radila u Internacionalnoj privatnoj gimnaziji Mostar te kao PR menadžer u Sportskom plesnom klubu Zagreb.